De looptraining is weer begonnen!

Afgelopen zondag heb ik weer iets nieuws geprobeerd. Na een zeeeeer gezellige boeskool-avond (voor wie ‘t niet kent: www.boeskoolislos.nl ) voelde ik mij niet echt in staat om een grote ronde te gaan hardlopen, dus bedacht ik een alternatief: 2,5 km naar de sportschool toe hardlopen (heuvelaf), dan een bodypump-les en dan weer 2,5 km terug naar huis hardlopen (heuvelop).
Tja, het ging natuurlijk zwaar, maar dat kwam vooral door de avond ervoor, maar op zich was het heel goed te doen! Zeker voor herhaling vatbaar dus.

Sinds deze week is de hardlooptraining weer begonnen. Eigenlijk sinds vorige week al, maar omdat het toen zo warm was, kwamen we niet veel verder dan wat korte, vlakke rondjes.

Hoe anders was het afgelopen maandag en vanavond! Maandag liepen we 2 om 1, dat wil zeggen, 2 min. hardlopen om 1 min. wandelen. Ieder in zijn eigen tempo. Eigenlijk mooi rustig, dus alle mogelijkheid om die 2 min. redelijk voluit te lopen. En dus, terwijl iedereen nog in vakantie-tempo sjokte, ging ik er op wedstrijdtempo vandoor. Na een paar intervallen kreeg de rest het ook door dat de vakantie erop zat, en werd het echt leuk!

En na vanavond weten we het helemaal. Snel heuvelop, snel heuvelaf, achteraan sluiten bij de groep zodat je heel even tijd hebt om te wandelen (hooguit 20 sec.) en dan weer omhoog. Het was wel een korte serie, maar toch behoorlijk heftig want de heuvel was echt steil. Daarna teruggelopen in westrijdtempo, tot de laatste kilometer, die heb ik weer lekker ‘uitgesjokt’ bij de laatsten van de groep. Lekker relaxed, en dan sta je ook niet zo lang bij het eindpunt te wachten tot de hele groep binnen is.

A.s. zondag doe ik voor het eerst mee aan een lange duurloop in de heuvels met de groep ter voorbereiding op de Huttenkloasloop. Ik hoop tenminste dat ik nu wel mee kan doen. Moet ik de rest v.d. week wel ff wat gas terugnemen denk ik, want ik heb nu al 3 keer gelopen als je zondagochtend meetelt. En mijn shint-splint blijft nauwkeurig alle inspanningen bijhouden 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top