40 km!

Deze week 40 km gelopen! Niet aan een stuk natuurlijk, maar in 4 verschillende trainingen. Een van ruim 9, 7 en 8 km en vandaag (per ongeluk) bijna 15 km. Per ongeluk, want ik was natuurlijk weer eens aan het dwalen. Ik had weer eens een weg uit gekozen die op een gegeven moment een Y-splitsing vormde, waarbij linksaf en rechtsaf beide dezelfde straatnaam behielden. En toen koos ik dus verkeerd, met als gevolg dat ik bijna 2 km meer liep dan gepland.
Toen ik zojuist de trainingen van afgelopen vrijdag en vanochtend invoerde op Runningahead.com zag ik ineens dat het allemaal bij elkaar wel 40 km is geweest deze week! Oeps, dat is wel wat veel tenopzichte van mijn max van 30 km.
Achteraf gezien dus maar goed dat we afgelopen woensdag een hele training lang alleen maar loopscholing hadden. Meer dan 7 km lang allemaal loopoefeningen, loopstijlen, achter elkaar lopen en elkaars looppas bestuderen. Op dat moment echt dodelijk saai, aangezien ik eigenlijk een intervaltraining had verwacht, maar achteraf gezien ben ik er blij van.
Vanaf komende week ga ik op woensdag denk ik weer met de gevorderden meelopen. Ik heb gewoon weer zin in wat meer serieuze intervaltrainingen. Wel uitkijken dat ik me niet laat verleiden tot te hoge snelheden bij de intervallen.
Pas geleden schoot er wel een aardige gedachte door me heen, toen ik weer eens een mooi rustig rondje aan het lopen was:
“Hardlopen moet je vooral heel rustig bekijken…”
Rustig aan, rustig aan, rustig aan. Dan gaat het vanzelf sneller…
(ik weet natuurlijk dat dit niet letterlijk opgaat, maar voor mij geldt dat als ik ‘rustig’ train, ik al voldoende doe om (langzaam) progressie te boeken. Als ik ‘hard’ train, dan zit ik over een paar weken weer met ijs op m’n schenen… en dat zou zonde zijn.)

One comment

  1. Pingback: Ben benieuwd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top