Laag pitje…

Hardlopen staat nu natuurlijk even op een laag pitje, hoewel ik nog wel zo’n twee keer per week probeer te lopen. Als ik tenminste niet ineens flink verkouden wordt, zoals anderhalve week geleden.
Dat was een week nadat ik tijdens de training een PR had gelopen op de 5 km! Ha ha die telt natuurlijk niet, maar voor mij stiekem toch wel . Tijdens de training moesten we langs een weg met hectometerpaaltjes 15 min. de ene kant op lopen en na 15 min.weer omkeren en in hetzelfde tempo teruglopen. “De meesten zullen dan zo rond de 5 km lopen” legde de trainer uit. Samen met een trainingsmaatje die vrijwel hetzelfde tempo loopt als ik (hoewel ik denk dat ze sneller kan), liepen we lekker voluit en haalden we zo’n 5,75 km in 30 minuten . Op dat moment had ik het nog niet door, maar toen ik later in de auto terugreed begon ik te rekenen en besefte ik dat ik de 5 km wel eens dicht in de buurt van de 26 min. kon hebben gelopen.
Thuis natuurlijk de statistieken van mijn Polar RS200sd afgelezen waaruit bleek dat ik de eerste 2,9 km in 5:11 per km had gelopen en de laatste 2,83 km in 5:17 per km. Als je uitgaat van die gemiddelde snelheden, dan heb ik 5 km gelopen in 26:08 en dat is een PR! hihihi.

Maar zoals gezegd gebeurt er momenteel verder niet zoveel op hardloopgebied, behalve dan dat mijn shin-splint weinig meer van zich laat horen sinds ik mijn looptechniek heb verbeterd. Applaus voor de trainer!

Binnenkort gaan we met de groep trainen voor de Huttenkloasloop op 4 oktober. Dat is eigenlijk een halve marathon, maar er is ook een 10km wedstrijd en ik denk dat ik daar maar voor moet gaan. Anders moet ik in 16 weken mijn loopafstand met zo’n 14 km gaan uitbreiden. Dat lijkt mij onhaalbaar en vooral erg onverstandig.
Rustig opbouwen naar de 10 km lijkt mij ook een mooi doel, en in elk geval geeft het een veel betere basis om ooit weer naar de 15 en zelfs weer 21 te kunnen uitbreiden. Want dat blijft absoluut nog steeds het uiteindelijke doel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top