Zomertijd

Ja!! De klok is weer vooruit gezet dus ‘s avonds is het langer licht. Alle hardlopers (en andere buitensporters, tuinierders, en terrasgangers) slaken weer een zucht van verlichting, want die barre, koude, donkere winterdagen zijn weer voorbij. Op naar de korte broek en hemdjes en ‘s avonds lopen in het lange lange licht! Op naar de nieuwe routes, af van de bekende, platgelopen, saaie, verlichte paden. Eindelijk ook ‘s avonds weer de heuvels en de bossen in, en dwars door de weilanden.

Ook onze looptrainer snakte blijkbaar naar het einde van de winter, want hij verrast ons tegenwoordig iedere training weer met de ene na de andere mooie route. Ik teken ze allemaal uit op RunninAhead, zodat ik er straks ook nog wat aan heb als we zelf in Oldenzaal wonen.

Ondertussen hobbel ik wat mee in de trainingen, maar ga niet echt voluit en nog steeds niet meer dan 10 km, meestal 8. Maar misschien is er wat positief nieuws van het blessurefront. De looptrainer had mij er al herhaaldelijk op gewezen dat ik teveel draai met mijn bovenlichaam tijdens het hardlopen. Ik dacht dat ik hier inmiddels goed op lette, maar pas geleden wees hij me er nog eens extra op dat het bovenlichaam eigenlijk vrijwel stil moest zijn tijdens het lopen, en dat je alleen je armen beweegt (voornamelijk naar achteren). Sindsdien probeer ik me tijdens het lopen hier continue op te focussen. Ik merk namelijk dat sinds ik daar meer op let, ik minder last heb van mijn schenen tijdens het hardlopen. Opmerkelijk! Misschien zit ‘t ‘m daar dus in… Dus voorlopig let ik alleen maar op de techniek, totdat deze nieuwe loopstijl vanzelf goed gaat. En als we versnellingen doen, dan versnel ik wel, maar heel geleidelijk (bijv. 10 tot 15 sec. per km sneller, in plaats van 30 sec. sneller zoals ik eerder altijd deed).
Het voordeel daarbij is ook dat ik wat rustiger train en dus na de training minder hoef te herstellen. Misschien dat ik over een paar weken een keer extra per week kan gaan lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top