5 km

26 december 2008, 8:50 uur
4,95 km in 30:24 min. (6:09 min/km)

Het is niet helemaal gelukt om het niet-lopen vol te houden tot na kerst. Vanochtend, na zo’n eerste kerstdag met veel wijn en eten, hield ik het niet meer uit. Dus trotseerde ik de koude wind en ging ik op pad voor een klein rondje van 5 km.
Op de stukken waar ik de wind meer in de rug had was het trouwens heerlijk, voornamelijk omdat de zon ook nog eens volop scheen.
Mijn schenen hielden zich gelukkig goed. Het was natuurlijk geen goed weer voor die blessure. Bij kou heb je meer kans dat hij opspeelt. Dus ben ik heeeeel rustig begonnen met lopen en heb ik pas in de laatste kilometer de snelheid opgevoerd tot onder de 6 min/km. Tijdens het lopen leek het er af en toe op alsof de pees aan de rechterkant toch weer ging verkrampen, maar uiteindelijk voelde deze ook gewoon soepel aan en kon ik dus in de laatste kilometer voorzichtig versnellen.
Heerlijk dus! En ik begin met een lekker fris gevoel aan deze tweede kerstdag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top