10km… en dan: Oliebollen!!

Woensdag 31 december 2008, 10:10 uur.
10,06 km in 1:02:00 (6:10 min/km)

Vanochtend hebben we met de loopgroep samen het oudejaar afgesloten. We waren uitgenodigd bij de trainer thuis, om van daaruit te starten aan een duurloopje van ongeveer een uur, waarna er oliebollen en glühwein bij hem thuis klaarstonden. Wat ontzettend leuk dat ze dit ieder jaar organiseren. Vorig jaar heb ik helaas niet mee kunnen doen omdat ik toen geblesseerd was, maar dit jaar kon ik het nét redden.
Afgelopen maandag heb ik nog zo’n 8 km gelopen, met een keer rekken en een stuk wandelen tussendoor. Ik heb toen even gewandeld omdat het erop leek dat de pees aan de voorkant van mijn schenen weer ging verkrampen. Doordat ik optijd ging wandelen, kon ik na 4 minuten weer verder met hardlopen en heb ik de laatste 3,5 km probleemloos uit kunnen lopen.
Maar het was dus wel een beetje een gok om met de loopgroep mee te doen, want er wordt soms behoorlijk hard gelopen en ik hoorde al dat ze vorig jaar bijna anderhalf uur hadden gelopen, omdat ze een beetje verdwaald waren.

Gelukkig vertrokken we gezamenlijk met de beginnersgroep, dus het starttempo was lekker rustig. Hierdoor kon ik redelijk in het ritme komen en toen de twee groepen wat uit elkaar begonnen te lopen, besloot ik aan te sluiten bij de snelle groep. Het bleef natuurlijk een gok, maar ik nam me voor dat als het niet zou gaan, ik dan maar gewoon zou gaan wandelen. Maar het ging geweldig! Af en toe had ik wel even moeite met het tempo, maar door dan een beetje achteraan te blijven hangen, kon ik uiteindelijk toch helemaal meekomen. De paar korte wandelstukjes die we deden waren overigens wel erg welkom! Kun je nagaan dat we zelfs inclusief het wandelen nog tot een tempo van bijna 10 km per uur zijn gekomen. Dat wil wel wat zeggen over het tempo tijdens de rest van de afstand. Mijn horloge had zelfs een maximum-snelheid van 5:13 min/km, terwijl wij gewoon over vlakke weg hebben gelopen.
Al met al ging het dus eigenlijk hardstikke goed. Het blijft een kwestie van heel goed opletten en direct reageren als het niet goed voelt, maar het biedt veel vertrouwen voor de komende tijd.
Op naar 2009!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top