Rustig opbouwen…

Maandag 3 november 2008, 20:02 uur
Duurloop ong. 12 km in 1:08:12

Ja, het is alweer heeeel lang geleden dat ik een stukje schreef op mijn blog (Druk druk druk…). Gelukkig loop ik regelmatiger dan ik schrijf. Nog steeds? Ja, het gaat nog steeds goed, en langzaam maar zeker worden de afstanden weer wat groter. Een paar keer heb ik alweer 10 km gelopen, en gisteren zelfs 12, maar meestal zo rond de 8 km, drie keer per week, met of zonder versnellingen, met of zonder wandelen tussendoor. Lekker gevarieerd dus.

En de pollen zijn eindelijk uit de lucht! Maar het nadeel van deze tijd van het jaar is dat het weer zo vreselijk vroeg donker is. Dat wordt dus weer regelmatig racen om op tijd te komen voor de groepstraining. Gelukkig ben ik nu weer zover dat ik af en toe weer eens met de ‘gevorderden’-groep mee mag lopen van mezelf. Zij trainen een uur later dan de ‘midden’-groep waar ik de laatste tijd vaak mee heb getraind, dus dat is gemakkelijker haalbaar als ik weer eens uit de files kom. Maar ja, het is wel echt zwaarder. En het gevaar is natuurlijk dat ik daardoor weer een blessure oploop. Dus als het qua planning uitkomt loop ik lekker nog met de iets rustiger groep mee.

Bij de ‘gevorderden’-groep lopen de mensen ook veel regelmatiger wedstrijden. Gisteren hebben er zelfs een paar de marathon van New York gelopen!! Ik zat natuurlijk de hele middag achter de laptop mee te kijken naar hun tussentijden. Mooi hoor! Om de 5 km en vanaf de 16e mijl ook per mijl, werden de tussentijden van alle deelnemers op de website van de NYC-marathon gepubliceerd. Het was vooral geweldig om te zien hoe één van onze groep echt supervlak bleek te lopen, tussen de 4:35 en 4:45 per kilometer, en daarmee eindigde hij in een tijd van 3 uur 19 !!! (onze trainer had trouwens 3:18 voorspeld voor hem!) En dat allemaal terwijl zijn PR van vorig jaar op 3:30 stond. Dat moet voor hem een geweldige ervaring zijn geweest om juist in New York zo goed te lopen.

Brrr… daar krijg ik wel weer een beetje de kriebels van, en dan begin ik automatisch alweer te denken aan de eerstvolgende wedstrijd die ik misschien kan gaan lopen. Huttenkloasloop (halve marathon) eind volgend jaar of de zeven heuvelenloop (15km)? Of allebei?? Of zal ik al eerder ‘zwichten’ voor een mooie afstand? Binnenkort weer de snertcross (9,6 km)…
Zucht… en ik had me nog zo voorgenomen de eerste tijd geen wedstrijden te lopen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top