Weg met het schema!

Zaterdag 6 september, 17:59 uur
Fartlek 8,29 km in 51:45 (6:14 min/km)

Sorry, sorry, de laatste paar weken heb ik mijn hardloopervaringen slecht bijbehouden op deze site. Maar er viel dan ook maar weinig opmerkelijks te melden. Behalve dan dat ik weer zonder zooltjes loop, en ik al een paar weken niet meer kijk op hardloopschema.nl naar het door mij gekozen schema voor de Huttenkloasloop op 5 oktober.

Vandaag had ik eigenlijk 35 minuten rustig en 10-15 minuten snel willen lopen. Maar na 20 minuten sukkelen ben ik maar gaan wandelen en heb ik het helemaal anders aangepakt: Telkens 1 tot anderhalve minuut snel (5:00-5:30 min/km) of rustig (5:30-6:00 min/km) hardlopen en dan weer even wandelen. Hierdoor had ik veel minder last van mijn ademhaling (ja, nog steeds zwerven er pollen in de lucht!!) en was ik lekker afgeleid doordat ik steeds op de tijd zat te letten of punten aan het zoeken was waar ik weer van snelheid zou wisselen. Al met al ging het prima zo!
Ik denk dat het nu dus wel definitief is: mijn hardloopschema gaat overboord. De 10 km Huttenkloasloop op 5 oktober kan me gestolen worden, want het enige dat bij de Huttenkloasloop echt leuk is om te doen, is de halve marathon lopen. En dat gaat me toch never-nooit lukken. Dus dan maar nix en gewoon lekker 3 keer per week lopen waar ik zin in heb. Zo kan ik tenminste ook lekker heel rustig weer opbouwen naar de 10 km. Als ik volgens een schema zou lopen, dan had ik waarschijnlijk al lang weer 10 km gelopen, maar dan was ik waarschijnlijk nu slechts weer een paar weken verwijderd geweest van mijn volgende blessure. Dus, lekker een week of 3, 4, dezelfde afstand lopen, en daar lekker in variƫren (duurloop, interval, fartlek) afhankelijk van waar ik op dat moment zin in heb. Heerlijk!
Het enige wat dan nog een beetje mee moet zitten is mijn nog steeds voortdurende astmatische reactie op de pollen in de lucht. Ik ben inmiddels min of meer gestopt met de inhalator (1 keer per week nog) en heb een paar weken vrijwel probleemloos hardgelopen, maar de laatste paar keer had ik er toch weer behoorlijk veel last van. Maar alleen als ik aan het hardlopen ben (geweest), anders niet. Maar ik vertik het echt om dat ding weer continu te gaan gebruiken. En het is alweer bijna herfst dus dan moet het toch echt een keer afgelopen zijn..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top