Fartlek

Woensdag 20 augustus 2008, 21:02 uur
6,45 km in 37:55 min (5:53) met 4 x 1,5 min versnellen

Fartlek, ‘vaartspel’ betekent het eigenlijk, kun je op allerlei verschillende manieren doen. Het leukste is om zelf te bedenken tot welk punt je een bepaalde snelheid gaat aanhouden, bijv. ‘tot dat paaltje’ of ‘tot die kruising’. En dan schakel je over naar een hoger of lager tempo. Dat kan behoorlijk heftig zijn!
De variant die ik vandaag deed was iets meer gestructureerd en daarom ook iets gemakkelijker: 4 keer versnellen naar D2 (voor mij is dat 5:30 min/km) en dat 1,5 minuut volhouden. Dan weer terug naar D1 (6:00 min/km). Maar wanneer je precies de vernelling doet kun je zelf weten, want je hoeft natuurlijk niet met wiskundige preciezie het de hele afstand in vier delen op de knippen (tevens rekening houdend met de afstand die je in die 1,5 minuut aflegt), al is het wel leuk om je daar tijdens de eerste kilometers in je hoofd mee bezig te houden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top