8 x 400 m

Afgelopen weekend heb ik toch maar stiekem een plannetje gemaakt voor de Huttenkloasloop op 5 oktober. Ik zag de loop staan op een hardloopkalender en besefte dat ik deze geweldig mooie halve marathon dit jaar weer niet ga lopen…. Maar ze hebben ook een 10 km… en aangezien ik toch wel weer toe ben aan een beetje variatie in de training, heb ik een leuk schema opgesnord, een beetje aangepast (lees: ingekort), en voilà: op 5 oktober ben ik klaar voor de 10 km. Tenzij ik voor die tijd nog tot inkeer kom…

Vanavond de eerste intervaltraining: 8 x 400 m. In plaats van deze langs een pad met hectometerpaaltjes te lopen, heb ik vandaag mijn Polar-horloge ingesteld, zodat hij telkens na 400 m (interval) en dan weer na 200 m (wandelen) een piepje geeft. De wandelpauze is eigenlijk iets te lang, maar ik kan hem alleen maar per 100 m instellen. Dus dan maar iets langer wandelen 🙂

Het was best leuk zo, om intervallen op een route te lopen in plaats van tussen hectometerpaaltjes. Het enige nadeel is, dat mijn horloge dus wel op het juiste moment piept, maar hier vervolgens NIETS maar dan ook NIETS van vastlegt. Dus uiteindelijk heb ik alleen data van één grote LAP op mijn horloge van 7,4 km in 46:52. Daar heb ik dus helemaal niets aan. Gelukkig heb ik zelf redelijk vaak op mijn horloge gekeken en kon ik zo in Excel achteraf ongeveer de verdeling van de intervallen reproduceren. De volgende keer dus niet vergeten om zelf steeds het ‘lap’-knopje in te drukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top