5 km

Donderdag 7 augustus 2008, 18:18 uur
5,03 km in 28:53 min (5:44 min/km) 164

Gisteren had ik ineens spierpijn in mijn heupen. Ik kan niet zeggen dat ik dat nog nooit heb gehad maar het was wel heeel lang geleden. De hele dag me natuurlijk af lopen vragen hoe dat kwam, totdat ik vanmorgen ineens op het lumineuze idee kwam dat dat wel eens van mijn nieuwe zooltjes kon komen. Ze hadden me al gewaarschuwd voor spierpijn… Maar goed, als dit het enige is waar ik wat last van heb met die dingen, dan valt het dus wel mee.

Toen ik vanmiddag uit Lexmond wegreed regende het daar gigantisch, dus ik zag mijn hardlooprondje al weer geheel in het water vallen en ik begon maar vast spinning-plannen te maken (misschien is dat ook wel beter met die spierpijn in mijn heupen…). Maar in Twente was het weer helemaal geweldig. Mooi hardloopweer! Maar toen ik rond 17:55 eindelijk klaar was om een rondje te gaan maken werd het ineens helemaal donker. Nee toch??? Na één blik op buienradar bleek echter dat het om 18:15 alweer droog zou zijn. Daar kon ik wel op wachten… Blij trouwens dat ik dat gedaan heb en dat ik niet eigenwijs al ben gaan lopen toen het een beetje begon te druppelen, want in no-time begon het gi-gan-tisch te regenen. Het was echt alsof alle regen in een grote bak was opgespaard, die gewoon in één keer weer omgekeerd. Maar rond 18:15 was het inderdaad weer droog en kon ik beginnen aan mijn rondje van 5 km op nieuwe zooltjes. Het ging prima, ook qua tempo. Ik sta er eigenlijk een beetje versteld van. Zou dat komen door die ‘duurloop’ van 10 km van afgelopen weekend?? Of is het gewoon toeval? Nou ja, laat ik de eerste tijd toch nog maar even rustig aan doen met die nieuwe zooltjes. Kijken of de spierpijn morgen in elk geval niet erger is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top