40 min. D1

Zondag 18 augustus 2008, 9:37 uur
40 min. in D1 (6,83 km, 5:55 min/km, 162)

Gisteren hebben we buurtfeest gehad, maar het was niet echt laat. We waren al rond 16.00 ‘s middags begonnen met een fietstocht (dus mijn normale hardlooprondje op zaterdagmiddag gingn niet door), met allerlei opdrachtjes tussendoor (1e prijs binnengehaald :-), en het was geweldig mooi weer. Maar tegen één uur ‘s nachts hadden we het zo koud, en we waren dicht bij ons eigen huis, dat we lekker naar huis zijn gegaan. Maar ja, toen begon om 1.30 ineens nog de halve marathon voor vrouwen op de Olympische spelen in Beijing. Dus toen werd het toch nog vrij laat, hoewel ik het niet meer kon volhouden om de hele marathon uit te kijken.

Normaal doe ik op zondag ochtend altijd ClubPower (een soort BodyPump), maar komende week lukt het me niet om op de geplande dagen (woensdag en zondag) naar de les te gaan, dus stel ik de les nog één dagje uit, zodat ik over een week misschien wat minder spierpijn heb, als ik dan op maandagavond weer ga. Er heeft dan een week tussen gezeten, wat normaal gesproken al garant staat voor spierpijn, maar meestal niet zo erg als wanneer ik meer dan een week niet heb ‘gepumpt’.

Goed, om een lang verhaal kort te maken: ik ging vanochtend hardlopen in plaats van gistermiddag, en in plaats van ClubPower.
In het begin was het tempo nog niet al te hoog (6:10 min/km), maar na een kilometer begon het toch op te lopen naar 5:50 min/km tot 6:00 min/km. Later moest ik mezelf zelfs dwingen om langzamer te lopen, want mijn hartslag liep eigenlijk wat te hoog op, evenals het tempo. Maar het ging automatisch, en steeds als ik weer wat gas terugnam, dan zat ik na een tijdje weer in hetzelfde tempo. Al met al dus een redelijk snelle D1 gelopen. Volgende keer toch proberen die tempo’s beter vast te houden, anders gaat het misschien toch te hard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top