Nederland – Italië: 3-0 !!

Waauw wat een wedstrijd! 3-0! Wie had dat gedacht?
Eigenlijk hoorde ik vandaag wel een supporter in Bern op de radio die zei dat het 3-0 zou worden voor Nederland. In gedachten verklaarde ik hem voor gek. Wat een optimisme! Ik bedacht dat je zulke verwachtingen beter als ‘hoop’ kunt betitelen. Iets anders kon ik er niet van maken.

Vanavond eerst nog Bodypump gedaan! De les duurde tot 20.30, dus snel douchen, oranje shirt aan, en naar huis rijden met de radio aan in de auto. Zo heb ik maar een paar minuutjes gemist van het begin. We gingen kijken in onze plaatselijke kroeg, en toen ik daar kwam waren de mooiste plaatsen natuurlijk al weg (Tom dacht dat ik de eerste helft bij de sportschool zou kijken). Aan tafels helemaal vooraan bij het grote scherm zitten altijd de grootste fanatiekelingen, met vaak geweldig commentaar en veel enthousiasme. Nu waren ze er ook weer in vol ornaat en ze zaten er helemaal klaar voor. Uiteindelijk vond ik een plekje en stond ik onder het genot van een Rivella (heerlijk na het sporten, en ik had de auto nog bij me) , nog na te trillen van de Bodypump les. Pfff… zware armen. Maar goed, dat was ik tijdens de wedstrijd al snel vergeten. Wat een spektakel! Het enthousiasme sloeg natuurlijk over op iedereen die in de kroeg was, en het resulteerde dus ook in een een geweldig kabaal als Nederland scoorde. Pas rond de 72e minuut, toen Nederland nog steeds met 2-0 voor stond begon ik te geloven dat ze het misschien wel eens zouden gaan winnen. Op dat moment werd de Italiaanse bank getoond en er straalde nog maar zo weinig zelfvertrouwen vanuit, dat ik kleine juich-gebaartjes naar Tom durfde te maken. Toen Nederland ook nog eens 3-0 scoorde was het feest compleet. Toen daarna overigens nog een paar aanvallen van Nederland mislukten merkte iemand heel gevat (en vooral luid) op: “Het zit ook niet mee hè !!!” Lachen.

Nou, vanavond was geweldig, en de goals die heb ik nu al 2o keer gezien ofzo. Op naar vrijdag!!

Hier nog een mooi filmpje waarbij Van Basten gevolgd werd tijdens de wedstrijd:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top