8,21 km

Zaterdag 14 juni 2008, 17:40 uur
8,21 km in 49:54 (6:05 min/km)

Vandaag had ik een baaldag. Bizar weinig uitgespookt, behalve dan het hoognodige. En aan het eind van de middag twijfelde ik danook ten zeerste of het ook maar enige zin had om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Het leek alsof ik iets verkeerds gegeten had, en alsof de verkoudheid die vorige week niet doorzette, toch ineens vond dat hij revanche moest nemen.
Even later leek het toch mee te vallen en begon ik in een vlaag van ‘niet zeuren, dan doe je toch een klein rondje’, toch mijn hardloopkleding maar aan te trekken.
Op het moment dat ik de deur achter me sloot moest ik weer eens glimlachen: het is heerlijk om te gaan hardlopen! En direct kom ik weer terug bij mijn voornemen om een ronde van zo’n 8 kilometer te gaan proberen: Weer 1,5 km erbij!

Natuurlijk ging dat niet gemakkelijk, maar ‘t ging, en wederom pijnloos. Slechts één of twee keer had ik door wat vermoeidheid lichtelijk de neiging om te gaan wandelen, maar onder het motto: “beter langzaam hard te lopen dan te gaan wandelen” vond ik toch weer nieuwe moed en uiteindelijk heb ik de hele 8 km gewoon helemaal uitgelopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top