2: Het bernini mysterie (Dan Brown)

De Illuminatie, de machtigste terreurbeweging die de wereld ooit gekend heeft, zou al lang niet meer bestaan. Of..?

Dan onthullen de Illuminatie dat er een tijdbom in het Vaticaan verstopt is. Hun timing is perfect: alle kerkleiders hebben zich daar verzameld om een nieuwe paus te kiezen. En natuurlijk wemelt het er van de pers.
Om de bom te vinden doet men een beroep op Robert Langdon, wiens unieke kennis van de Illuminatie tot het uiterste beproefde zal worden.

Het wordt een race tegen de klok, die leidt langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kathedralen. Het spoor dat Langdom probeert te volgen is 400 jaar oud en het slingert door Rome, naar een verloren gewaande lokatie die de enige hoop op redding van het Vaticaan bevat.

Hoewel wetenschap en religie qua uitgangspunten altijd sterk uiteenlopen, wordt in dit boek de mogelijkheid geopperd dat de relatie tussen deze twee wel eens hechter kan zijn dan beide kampen voor mogelijk houden. Hetzelfde vraagstuk overigens, dat ook de ten grondslag ligt aan mijn favoriete boek nr 1, bedenk ik mij vandaag pas. Zou het toeval zijn?
Een van de meest adembenemende delen van dit boek vind ik de toespraak van de camerlengo in de sixtijnse kapel: Het besef van de noodzakelijke rol die religie speelt ten opzichte van de wetenschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top