Presentatie Second opinion onderzoek Arcadis

Woensdag 7 mei 2008, 21:15 uur.

Om 21:15 verzamelen voor het stadhuis, om 21:30 begon de bijeenkomst. De tweede welteverstaan, alleen voor de kopers. De bezwaarmakers mochten al om 20:00 uur het hele verhaal aanhoren, en daar wilden ze ons niet bij hebben. Onvoorstelbaar! In dat geval waren we er overigens niet met 26 man/vrouw geweest, maar met een kleine delegatie die vaker bij de officiƫle gesprekken tussen Groothuis / Gemeente en bezwaarmakers mag zitten (en soms deelnemen). Echter, toen duidelijk werd dat de bezwaarmakers ons er niet bij wilden hebben en de gemeente hierop inging door de presentatie van het Second Opinion onderzoek 2 keer te laten plaatsvinden, zagen wij kans om ons met een veel grotere groep te presenteren.
En zo stonden we allemaal te wachten voor het stadhuis, totdat de bezwaarmakers naar buiten zouden komen, en wij naar binnen konden. Maar wat bleek: de bezwaarmakers waren er via de achterdeur tussenuit gesneakt! Kun je het je voorstellen?
Nou goed. Wij hoorden de presentatie van Arcardis aan. Hierin werd een advies gegeven dat een prima middenweg is tussen het huidige plan van de gemeente, en het plan dat de bezwaarmakers wensen. Het gaat met name om het plaatsen van keerwanden en het ophogen van een aantal kavels, om voor een goede waterafvoer te zorgen. De bezwaarmakers vinden dat er teveel wordt opgehoogd en zijn bang voor wateroverlast, en voor hun uitzicht in de tuin, als er kavels achter komen te liggen die zo’n 1,3 meter hoger liggen dan hun tuin!
Nou, Arcadis kwam ineens met een advies waarbij slechts een ophoging van 0,6 m nodig was, en waarbij ook veel minder keerwanden hoefden te worden geplaatst. Alles wel onder de voorwaarde dat de buizen waardoor het water zal worden afgevoerd, goed schoon worden gehouden.
Het klonk allemaal erg goed. Nu is het afwachten op het besluit dat de gemeente voor 1 juli zal nemen n.a.v. dit advies. Hopen dat Groothuis dan eindelijk echt kan beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top