5 km poging

Zaterdag 24 mei 2008, 17:30 uur
5 km rustig, zonder tijd bij te houden

De hele week nix uitgespookt op sportgebied, behalve twee keer ClubPower (slap aftreksel van BodyPump), met de hakken op schijfjes tijdens de squat-oefening om mijn kuiten te ontlasten (goede tip van de instructrice!).
Maar vanmiddag wilde ik toch een poging wagen. Mijn kuit voel ik al een paar dagen niet meer dus vond ik het tijd om de hardloopkleren weer aan te doen (inclusief mijn mooie Marikenloop-t-shirt, die Monique van de loopgroep toch even voor me had meegebracht uit Nijmegen ;-).

Een rondje van 5 km wilde ik proberen. Als ik zou moeten wandelen zou ik mooi een uurtje kunnen wandelen, en alle stukken die ik toch zou kunnen hardlopen, zouden mooi zijn meegenomen.
Nou, het werd dus heel erg mooi meegenomen: ik heb de hele 5 km uitgelopen!! 100% pijnvrij in mijn kuiten. Alleen mijn schenen heb ik een heeel klein beetje gevoeld in het begin. Maar eigenlijk echt niet noemenswaardig. Een geweldig resultaat dus.

Dat wil niet zeggen dat ik komende week alweer met de groepstraining ga meedoen. Ik wil het echt even rustig opbouwen, ook met het oog op mijn shin-splint. Ik heb voorlopig geen wedstrijden meer waar ik aan mee wil doen, en vind het belangrijker dat ik bijvoorbeeld komend najaar lekker met de Huttenkloasloop (halve marathon in de heuvels van Oldenzaal) kan meedoen.

A.s. maandag weer naar de podotherapeut, om zooltjes aan te meten. Ik ben erg benieuwd of dat resultaat gaat hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top