3 km poging

Vrijdag 16 mei 2008, 19.30 uur
4 km in 22:57 min (5:41 min/km, geen hartslag gemeten)

Nou, het is in elk geval duidelijk nu. Ik loop a.s. zondag niet mee in Nijmegen. Hoewel mijn kuiten vanochtend echt wonderbaarlijk goed aanvoelden (‘spierpijn’ was vrijwel geheel verdwenen), ging het tijdens de 3 km-poging helemaal niet goed. Ik heb eerst een kilometer rustig ingelopen en daarna 3 km op wedstrijdsnelheid geprobeerd te lopen. Wat gebeurde er? Ik ging helemaal verkeerd bewegen, ‘compenseren’. Resultaat: Behalve in mijn kuiten voelde ik ook mijn schenen en zelfs mijn knieĆ«n begonnen pijn te doen. Conclusie: Dit is niet goed. Zo kan ik a.s. zondag geen lekkere wedstrijd lopen, heb ik er geen lol in, en maak ik waarschijnlijk alleen maar meer kapot. Helaas, pindakaas. Volgende keer beter.
Wel een goede keuze geweest, deze ‘testloop’. Daar heb ik geen spijt van. Hoeveel twijfel je dan voor die tijd ook hebt over het wel of niet meedoen, zo’n testloop biedt ineens veel duidelijkheid. Ik weet nu zeker dat dit de enige juiste beslissing is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top