12,8 km Snelle duurloop

Zaterdag 3 mei 2008, 15:33 uur.
12,8 km in 1:14:40 (5:51 min/km, 169)

Gisteravond heb ik mijn fiets naar de fietsenmaker gebracht, omdat de versnellingen het niet goed deden. Het ratelde en hij trapte steeds ‘door’. Uiteindelijk werkten alleen nog de zwaarste versnellingen. Dus: op naar de fietsenmaker, en dan kon ik met Tom die tot 21.00 moest werken, mee terugrijden. Maar ja, dan moet je hem ook nog weer ophalen. Tom kwam met het lumineuze idee: Waarom loop je niet naar Oldenzaal, en fiets je weer terug? Tuuuurlijk! Dat ik daar niet op was gekomen, ik zat al te kijken naar de bustijden…
Een mooie kans om een nieuwe route te proberen. Die is voor vandaag namelijk een beetje te lang als ik ook nog eens helemaal terug zou moeten lopen. Mijn benen zijn niet helemaal top vandaag na de heuvels van afgelopen woensdag en de ClubPower (bodypump) van afgelopen donderdag.
Maar goed, met korte broek, ingetapete schenen, flesjes water, pinpas om af te rekenen bij de fietsenmaker, en een shirtje met lange mouwen omgeknoopt voor op de fiets, stap ik de heerlijke zon in. Wel een beetje laat. Ik heb een kleine anderhalf uur om zo’n 13 km te lopen. Hopen dat ik niet weer verdwaal…

Natuurlijk loop ik de route weer niet vlekkeloos: ik sla weer eens te vroeg af, en loop een tijdje te twijfelen bij een Y-splitsing (uiteindelijk kies ik goed). Maar uiteindelijk komt alles goed. Het is een mooie route, met wisselende ondergrond, en een paar kleine heuveltjes erin. Uiteindelijk kom ik zo’n tien minuutjes voor sluitingstijd bij de fietsenmaker aan. Natuurlijk kijken ze wel raar op, als ik daar binnenkom in hardloopkleding met alles erop en eraan, inclusief een vuurrode kop. Maar ze vertrouwen me mijn fiets toch toe, en kan ik heerlijk beginnen aan een ontspannen ritje naar huis. Het shirt met lange mouwen komt echt goed van pas. Oh ja, en mijn fiets werkt weer prima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top