Intervaltraining: 1 min. D1-D2-D3-W

Woensdag 16 april 2008 – 20:37 uur
11,37 km in 1:07:10 (5:55 min/km, 157)

Heerlijke training weer gehad vanavond. We deden weer intervalletjes van 1 minuut, op een heuvelachtige weg. En het ging weer super. D1 is rustig hardlopen (zoals een duurloop), D2 is je 10 km tempo, D3 is ‘topsnelheid’ maar wel zodanig dat je aan een minuutje wandelen genoeg hebt om weer opnieuw aan zo’n reeks te beginnen. En, in de wetenschap dat je ‘tig’ van dit soort reeksen gaat lopen. Vanavond waren het er weer 10, net zoals 2 weken geleden. Een paar keer lag mijn 10 km snelheid zelfs onder de 5:00 min/km. Maar dat kwam waarschijnlijk wel omdat we ook stukjes heuvelaf liepen. Maar wat nou als ik echt rond de 5:00 min/km kan lopen op de 10 km? Dan komt de 50 minuten-grens een heel stuk dichterbij! mmm… het begint een beetje te kriebelen… zou ik tóch meedoen met de 10 km in Enschede?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top