Het achterhuis (Anne Frank)

Lang geleden heb ik dit boek natuurlijk al eens gelezen, en ook de film heb ik gezien. Maar nu, rond 5 mei, twijfelde ik geen seconde toen ik het luisterboek ineens bij de bibliotheek zag staan… Wat een adembenemend boek. Opnieuw de onvoorstelbare impact die een oorlog heeft op mensenlevens… om echt koude rillingen van te krijgen. We zien zo vaak de beelden op het journaal, dat we het normaal gaan vinden. Meestal zegt men, een beeld zegt meer dan duizend woorden. In het geval van oorlogsbeelden denk ik toch dat de verhalen van mensen die het hebben meegemaakt duizend keer beter het gevoel kunnen overbrengen.
Terug naar Anne.
Ik vond het eerlijk gezegd verbijsterend hoe volwassen de gedachten van dit 14-jarige meisje waren. Hoeveel zelfreflectie, relativisme en zelfkennis! Terugdenkend aan mijzelf op die leeftijd… pff… daar zou ik zelfs nu nog wel eens wat van kunnen leren volgens mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top