Groepstraining: Duurloop Tankenberg

Maandag 7 april 2008 – 20:07 uur
7.48 km in 44:18 (5:56 min/km, 158)

De hele dag liep ik al te twijfelen: wel of niet hardlopen? Zou het te vroeg zijn, na zaterdag, of niet? Maar toen ik vanmiddag, terwijl ik naar huis reed, de heerlijke zon zag en mijn benen het werkelijk zowat uitschreeuwden: WIJ WILLEN LOPEN!! ging ik toch overstag.

Vanavond toen het eindelijk zover was (groepstraining om 20:00) zag het weer er heel wat minder rooskleurig uit. Het zonnetje was weg, er stond een flinke wind en het was KOUD! Niet vreemd dus dat er maar een klein groepje bereid was om zich vanavond hardlopend door Oldenzaal te begeven.
Het tempo was weer eens hoog! Ongeveer een kilometer na de start liepen we al 5:30 min/km en kon ik in het staartje van de groep nog maar nét meekomen. We vertraagden wat, en na een paar kilometer kon ik dan ook eindelijk het gemiddelde tempo van de groep een beetje aan. Daarna kwam de Tankenberg. Pfff… die ben ik echt nog niet gewend. Twee heftige klimmetjes achter elkaar. Toen we terugliepen begon het te regenen. IJskoude waterdruppels kwamen omlaag. Sjonge, jonge, ‘t is april! Moet ik morgenvroeg zeker weer krabben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top