G.O.A.

G.O.A.? Een Geheel Overbodig Apparaat!! Die afkorting heb ik eens geleerd van Anna, een hardloopster, wiens weblog ik met veel plezier volg (red. 2023: destijds nog met veel hardloopverhalen). Ik heb er al eens over geschreven toen ik mijn Polar 200 sd aanschafte: een hartslaghorloge met snelheidsmeter.

Nou, vandaag heb ik weer een nieuw G.O.A. besteld: Een nieuwe mobiele telefoon!!
Tom snapt er natuurlijk helemaal nix van (‘Je hebt er toch een van je werk?’). Maar ik wil een NIEUWE! met camera, met mp3-speler, met mooi kleurenschermpje, met extra geheugenslot, met radio, en met nog veeeel meer.
Toen ik me dat eenmaal in mijn hoofd had gehaald raakte ik volledig verloren in het web van telefoons, abonnementen, kortingen, beltegoeden, contractduren, etc. etc.
Slide of met klepje? Mooi design, of klein en praktisch? 2, 3 of 5 megapixel camera? UMTS ofNokia_6267 GPRS? Hi of KPN? (de andere netwerken hebben hier ‘gelukkig’ geen bereik) En nog veeeeeel meer zaken waarover je moet beslissen of je ze wel of niet wilt en zo ja, voor welke prijs. He-le-maal tureluurs werd ik ervan. Maar ja, ik moest en zou zo’n ding hebben. Maar natuurlijk voor niet al teveel geld, want het blijft in principe een onnodig ding. Dat kan ik echt niet ontkennen. En wat is het nou geworden?
Eigenlijk had ik gekozen voor de Nokia 6267, helemaal uitgezocht via een handige vergelijkingssite (http://www.nieuwemobiel.nl). Maar die bleek dus helemaal niet te koop te zijn in Nederland. Op Nokia.nl stond hij niet eens! Heb ik weer.
En ‘klepjes’ zijn blijkbaar ook nog eens helemaal uit. Slide is in!! Tja, ik loop wel vaker achter de trends aan qua smaak…maar goed, dus toch maar ‘terug’ naar de Samsungs. Eerder had ik al eens ‘gekozen’ voor de D900i, de G600, de U600 en de U700. Maar nu ben ik er dan toch echt uit: Het wordt de E-950.

Slide, klein, 3.2 megapixel, GPRS, KPN, lang standby, MP3, FM-radio, en de goedkoopste van de door mij geselecteerde telefoons. Hij is niet zo lief als de nokia, maar in elk geval wel beschikbaar. En er zit echt alles op wat ik erop wil hebben. Inclusief een externe bediening voor de MP3-speler. Handig bij het hardlopen!

En nu is het dus wachten totdat ik hem heb… tamtidamtidamtidam…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top