Film: Thirteen days

Vanavond was hij er weer op: Thirteen days. Ik vind dit echt een geweldige film.
Het gaat over de cuba-crisis in 1962. De film laat voornamelijk de besluitvorming zien door John F. Kennedy en zijn adviseurs zien, zoals die tijdens die twee weken plaatsvond. Het is ongetwijfeld geromantiseerd en misschien niet geheel volgens de werkelijkheid, maar het is adembenemend spannend, met geweldige dialogen en one-liners. De spanning is om te snijden tussen de president, zijn broer en 1e adviseur aan de ene kant, en de generaals en andere hardliners aan de andere kant. Ik denk dat het al wel de vijfde keer was (zeker), dat ik deze film zag. Hij blijft boeien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top