Duurloop D1/D2: 15,12 km

Zaterdag 5-4-2008 16:51 uur
15,12 km in 1:29:26 (5:55 min/km, 157)

Deze week reed ik naar mijn werk in Emmen, via een weggetje dat parallel loopt langs het kanaal. Ik bedacht me of ik hier ook eens zou gaan lopen, maar schoot toen in de lach! Waarom hier lopen als je ook heerlijk gewoon langs het kanaal kunt?? Ik noemde het een ‘kansloos weggetje’.
Vandaag moest ik hier weer aan denken en nog harder lachen toen ik besloot om juist door dát weggetje te gaan lopen. Ik had een rondje van een kleine 13 km gepland, maar met nog zo’n 5 km te gaan kreeg ik ineens zin om er een extra stuk bij aan te plakken. De 4 km daarvoor waren al langs het kanaal, dus ik had al genoeg water, eendjes en ganzen gezien. En zo kwam ik dus uit op het weggetje dat min of meer parallel loopt aan het kanaal. Geen slecht idee!! Het resulteerde in meer dan 2 km extra.

De hele weg heb ik met afwisselende tempo’s gelopen: 5 min. in D1 (duurloop/rustig tempo) en dan 1 min. in D2 (10 km-tempo). Vandaag was ik dus slaaf van mijn horloge. Hij gaf niet alleen aan wanneer de periode van 1 of 5 minuten voorbij was, maar ook of ik tijdens de interval te snel of te langzaam liep. Dat was best irritant. In het begin klopten de door mij ingestelde tempo’s nog wel, maar na een paar kilometer kwam ik lekker op gang en liep ik eigenlijk continu onder de 6:00 min/km. Maar ja, dan begon mijn horloge weer te piepen. De volgende keer dus nog beter instellen of alleen maar een piepje laten geven om de 5 en 1 minuut. Want het is zeker een leuke training om te doen, en voor je het weet is het alweer voorbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top