Duurloop 9,7 km

Maandag 14 april 2008 – 20:04 uur
9,7 km in 1:00:07 (6:12 min/km, ?? ) over asfalt, gras, zand, modder en een beekje 🙂

Het was helemaal niet de bedoeling om vanavond te gaan lopen. De hele dag was ik van plan te gaan spinnen vanavond. Maar toen het moment om te vertrekken dichterbij kwam, kwam ook de twijfel: ik kan ook lekker gaan hardlopen: Minder heavy voor mijn bovenbenen (die hebben afgelopen weekend al genoeg gedaan), en het zal wel niet zo hard gaan, want velen liepen gisteren mee met de halve marathon of 15 km van Hengelo. En, ik heb de hele dag nog geen last gehad van mijn schenen, dus dat moet wel gaan lukken. Nog ÊÊn keer de neus buiten de deur om de temperatuur te voelen, en toen was ik om: Het is heerlijk weer en nog lekker licht. Dus: snel snel omkleden, want dan kan ik het nog redden om op tijd in Oldenzaal te zijn.
Het bleek een perfecte keuze te zijn. In het begin had ik toch nog wel wat last van mijn schenen, maar toen we eenmaal op de zandpaden waren ging dat over. Het was voor velen een totaal nieuw parcours, over asfalt, zandweggetjes tot wegen met echt diepe sporen en redelijk wat modder en zelfs een beekje waarover je net niet kon springen zonder natte voeten te krijgen. Dus: balanceren op een paar houtblokken die erin lagen. Uiteindelijk kwamen we achter op het Hulsbeek uit en liepen we daar via de grote grasvelden langs de zwemvijvers.
Het lopen ging echt heerlijk. Mooi weer, nog licht buiten en dan lekker door de bossen en allerlei vage paadjes. 100 x beter dan spinnen in de sportschool.
Hopen maar dat mijn schenen het ook niet al te erg vonden, dus heb ik ze net maar weer vertroeteld met veel ijs, en zometeen vroeg naar bed 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top