Intervaltraining (Pyramide)

Woensdag 19 maart 2008 – 20:35 uur
9,74 km in 59:23 (6:06 min/km, 159)

Brrr als ik de deur uit stap blijkt het iets te regenen, en het is koud. Maar ach, er zullen er altijd wel een paar andere ‘mafketels’ zijn, en als het goed is gaan we intervaltraining doen, dus daar krijg je het snel genoeg warm van.
We doen een pyramide-loopje: Versnellingen van 1 – 2 – 3 – 2 – 1 minuut, met tussendoor steeds 1 minuut rustig dribbelen. In het begin loop ik weer achteraan te hobbelen, tot na de eerste keer 3 minuten. Dan lijkt het ineens alsof ik de enige ben die serieus aan het trainen is, want zonder veel moeite loop de meesten voorbij tijdens de versnellingen. Tot aan de een na laatste versnelling gaat het prima, totdat ik aan het eind van die versnelling ineens een gevoel van kramp in mijn kuit krijg. De kramp zet gelukkig niet door, maar tijdens de laatste versnelling van 3 minuten hobbel ik dus weer achteraan. Terwijl we teruglopen bedenk ik dat ik echt tegen het maximum aan zat door deze week drie keer te trainen, en besluit ik dit de eerste tijd maar om de week te gaan doen. De ene week 3 keer en de week daarop 2 keer. Rustig opbouwen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top