Intervaltraining: lantaarnpaaltjes en een ‘rondje Essen’

Woensdag 26 maart 2008 – 20:30
Intevaltraining 8,46 km in 53:13, gem. 6:13 , max. 4:00 min/km 160, max 182

Wow! Wat een training vanavond! Dat was echt niet mis. Na zo’n 2,5 km te hebben ingelopen, losgedraaid, gehulppeld, gesproken, gerekt en gestrekt begonnen we met lantaarnpaaltjes lopen. 4 palen snel, langzaam terug, 8 palen snel, langzaam terug, en dan nog 12 en 16 snel. Al die intervallen liep ik rond de 4:48 min/km. Nix mis met de intervalsnelheid dus, alleen dan dat ik weer eens achteraan liep. De rustpauzes liep ik voor mijn gevoel echt in een sjok-tempo, maar dit bleek toch nog 6:00 min/km te zijn. Maf..
Nadat we terug waren van de laatste lantaarnpaal, deden we in tweetallen een rondje essen. Een snelle met een langzame loper. De een gaat linksom, de ander rechtsom en op het moment dat je elkaar tegenkomt draai je om en loop je weer terug. Het is de kunst om beide tegelijk weer aan te komen, want dat betekent dat je beide in een constant tempo hebt gelopen. Bij mij ging dat natuurlijk weer helemaal de mist in, want de heenweg moest ik de bult op en dus ging de terugweg een heel stuk sneller. Toen we nog wat uit stonden te hijgen kondigde de trainer aan dat we nog eens de lantaarnpaaltjes langs zouden gaan. Iedereen dacht dat het een geintje was, maar nee dus. Hahaha Heerlijk! Iedereen in slakkegang en ik sprintte lekker overal langs, want tja, ‘t dieseltje was eindelijk lekker op gang 🙂
Heerlijk zo’n training.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top