Intervaltraining 7*500 m.

Woensdag 5 maart 2008 – 20:30 uur
gem. 5:04 min/km, 167; totaal 10,02 km in 1:01:49 (6:11 min/km)

Vanavond weer mijn eerste probleemloze snelheidstraining gedaan. De warming-up is voor mij altijd een drama. De eerste paar kilometers gaan altijd veeel te snel voor mij, en ik kijk altijd erg uit naar de korte pauze die we hebben tussen de warming-up en de eerste interval. Ook was ik erg blij met die paar auto’s die niet even voor ons wilden stoppen om ons door te laten lopen. Maar na zo’n warming-up gaat het vaak al vrij snel beter.
De opdracht was om 7 keer 500 m. te lopen in je 10 km-tempo. Dat lukte vrij behoorlijk. Behalve de eerste interval (2:42; ik was zeker nog steeds niet helemaal warm) en de derde (2:26), maar de rest liep ik netjes rond de 2:30, wat dus 12 km per uur betekent. Wat zou inhouden dat ik de 10 km in 50 minuten zou kunnen lopen. Ha! Mocht ik willen! Eerst gaan we maar eens voor mijn huidige PR: 52:45.
Het was wel doorbijten, want hoewel zelfs ik dus sneller liep dan mijn 10 km tempo, was ik wel steeds de laatste die over was. Dat ben ik niet gewend. Maar goed, ik vond het tempo dat ik liep prima, en heb echt heeerlijk getraind. Ik krijg al helemaal zin in de volgende intervaltraining. Nog een paar van dit soort trainingen en ik dan loop ik weer voorop 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top