Groepstraining – Duurloop met versnellingen

Maandag 17 maart 2008 – 20:05 uur
9,3 km in 57:53 (6:14 min/km, 152) met tussentijdse versnellingen

Ik wil graag weer 3 keer per week trainen, maar in plaats van de vrijdag-training toe te voegen, ga ik de groepstraining op maandag meedoen. Op vrijdag is er namelijk meer aandacht voor interval werk, en op maandag gaat het meer om duurtraining. Hoewel mijn snelheid nog erg te wensen overlaat lijkt het me toch beter om rustig op te bouwen en te beginnen met een extra duurtraining.
Wat schetst echter mijn verbazing? We gaan toch wat snelheidsoefeningen tussendoor doen: 2 aan 2: snel heen, langzaam terug naar de groep, en daarna even wandelen, totdat het fluitje van de trainer weer klinkt en we weer snel vertrekken. Bij navraag aan de trainer blijkt dit toch een vorm van duurwerk te zijn, omdat er steeds maar hele korte pauzes tussen zitten. Weer iets nieuws dus om maar eens flink in te duiken op Internet.
Tenslotte gaan we de oefening nóg eens doen, maar dan zonder wandelpauze. Dit lijkt me niet verstandig, dus blijf ik samen met een paar anderen die het ook wat rustiger aan willen doen bij de trainer lopen, terwijl de anderen steeds versnellen en weer terugkomen. Ons ‘steady’ tempo gaat trouwens ook al snel genoeg wat mij betreft.
Al met al was het geen slecht idee om ook vanavond te gaan lopen, maar het blijft een kwestie van goed afwegen van wat ik wel en wat ik (nog) niet meedoe. Rustig opbouwen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top