Groepstraining: Duurloop 13,77 km

Maandag 10 maart 2008 – 19:30 uur
13,77 km in 1:25:37 (6:13 min/km, 161)

Afgelopen weekend niet gelopen. “Huh, was je ziek?”, nou… ziek kun je het allerminst noemen, maar in elk geval vond ik dat ik niet in staat was om ook maar 1 km fatsoenlijk af te leggen. Hoe dat kwam?
Afgelopen donderdag werd de 2 voorgoed uit mijn leeftijd gekieperd (“behalve dan bij 32, en dan iedere 10 jaar weer, zoals Tom al heel ‘liefdevol’ zei…” (grrrr)), en mijn ouders vonden dat het tijd was om dit eens flink te vieren, zonder mij daar van tevoren over in te lichten. Een verrassingsfeest dus! Het was geweldig, met veel familie, collega’s, oude en nieuwe bekenden, mijn broertje met de band waarin hij speelt, en dat allemaal in een gezellig zaaltje bij ons in de buurt. Ik wist werkelijk niet wat me allemaal overkwam, maar heb het allemaal heerlijk over me heen laten komen, met als gevolg dat we pas om 5 uur in bed lagen met natuurlijk de nodige (en vooral veel onnodige) hoeveelheid wijn achter de kiezen. Dus… gistermiddag niet gelopen.

Vanavond moest de ‘schade’ dus maar eens flink worden ingehaald, dus besloot ik mee te doen aan de training van mijn loopgroep, aangezien zij op maandagavond meestal ook duurwerk doen. Van tevoren echter nog wel een paar rondjes ingelopen, zodat ik toch zeker meer dan een uur zou lopen.
Mijn maag protesteerde nog vrij hevig na van alle rommel die het afgelopen weekend te verwerken had gekregen, maar dat werd beter naarmate ik langer liep. Beweging doet wat dat betreft (meestal) echt wonderen, ongelooflijk! We gingen weer mijn favoriete rondje (NOT!) lopen over het recreatieterrein. Maar gelukkig was het nu een stuk beter verlicht dan vorige week. Nu viel het eigenlijk best mee, en was het bijna een mooi rondje. Wat een verschil door één felle lichtmast op een strategisch punt te plaatsen (en aan te zetten!)…
Hopelijk ben ik snel genoeg hersteld om woensdag aan de snelheidstraining mee te kunnen doen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top