Gildehaus-Dinkelloop: 19 km, langzame groep (9 km/u)

Zaterdag 29 maart 2008 – 9:15 uur
18,87 km in 2:09:45 (6:53 min/km, 152)

Geen wedstrijd, maar een gezamenlijke duurloop ter voorbereiding van de (halve) marathon van Enschede, of een andere voorjaarsmarathon; dat is de Gildehaus-Dinkelloop. Het leek me een leuke afwisseling om in plaats van in mijn eentje, nu eens die afstand met een hele groep te lopen. Nou, in het vervolg loop ik mijn duurloopjes lekker weer alleen…
Hoewel de route op zich erg mooi was, had de regen flink toegeslagen en lagen er overal plassen waardoor je een heel onregelmatig tempo krijgt in zo’n grote groep, en je af en toe flink met je schoenen in de ‘blubber’ zakt. Het was vaak een verademing als we weer op verharde wegen liepen. Maar ook daar variĆ«erde het tempo van 6:00 tot 7:30 min/km, gemiddeld lag het rond de 6:53 (8,7 km/u). Om gek van te worden. Het was maar goed (??) dat ik nog steeds behoorlijk veel last had van mijn scheenbenen, zodat dit ik ergens nog wel wat waardering kon vinden voor dit belachelijk trage tempo.
Dit is overigens niet om de loop af te kraken ofzo, want de anderen van mijn loopgroep leken het prima naar hun zin te hebben, en het was verder allemaal prima georganiseerd met water, en stukjes banaan en sinaasappel onderweg. Maar het is gewoon nix voor mij. Ik doe m’n duurlopen liever alleen, in mijn eigen tempo, geen gedoe om me heen, heerlijke rust!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top