Duurloop 17 km

Zaterdag 15 maart 2008 – 17:30 uur
17 km in 1:43:17 (6:05 min/km, 163)

Wow! Heeeerlijk gelopen vandaag!
Aanvankelijk had ik er nog niet veel vertrouwen in dat ik de geplande 16,5 km zou volbrengen, want ik had nog spierpijn van de ClubPower (BodyPump) van afgelopen donderdag. Maar ja, niet zeuren, toch gewoon gaan lopen, want morgen gaat het regenen. Ik was nog maar 10 passen buiten en was al helemaal blij dat ik toch was gegaan.
Ik had een nieuwe route uitgepuzzeld, een stukje bekend terrein, dan een nieuw sluipweggetje (maar niet in de zin van ‘binnendoor’), dan weer wat bekend terrein met een flinke heuvel erin, en dan via een volledig onbekende route terug. En mij kennende gaat er dan altijd wel wat verkeerd…
Het lopen ging super. Het vest dat ik aan had, was heerlijk voor de eerste 2 kilometer, maar ging toen al snel om mijn middel heen. Het shirt met de lange mouwen dat ik er nog onder aan had was ruim voldoende totdat ik na een uur lopen even ging wandelen. Toen was ik alweer op de terugweg, langs een stuk waar ik nog nooit had gelopen. Het was mij allemaal wat te stil, op zaterdagavond na half zeven. Het begon al een beetje te schemeren en ik voelde me een beetje alleen op de wereld, hoewel er zo links en rechts wel af en toe een huis of boerderij (of villa!) langs de weg stond. Ik besloot me er maar heerlijk aan te vergapen en te genieten van de stilte en de schemering om me heen. Weinig wind, geen drupje regen. Ha, dat zal morgen wel anders zijn. Blij dat ik vandaag loop.
Aan het eind van de nieuwe weg moet ik een straatje aan de rechterkant vinden dat wél een soort van binnendoorweg is, zodat ik zo rond de 16,5 km uitkom als ik thuis ben. Maar ik vind hem dus niet. Of eigenlijk had ik geen zin om te kijken of het dat zandpad was waar ik op een gegeven moment langs liep. Het ging heerlijk en ik had lang genoeg binnendoor gelopen, dus besloot ik om toch maar de ‘omweg’ te nemen langs een drukke straat. Tijd om de bewoonde wereld weer te betreden…
Toen ik bijna over was, was het zo donker dat ik toch spijt had dat ik mijn hesje niet had meegenomen. Op het laatste stuk kwam ik een paar auto’s tegen, waarvan de bestuurders mij vast en zeker vervloekt hebben. “Domme muts! Doe dan ook een hesje aan!” Ja sorry, sory, die paste niet in de zak van mijn vest… Volgende keer zal ik hem weer netjes aan doen. Dat loopt ook prettiger eerlijk gezegd, als je weet dat ze je zien. (tenzij ze zelf natuurlijk niet op zitten te letten; die heb je er ook bij).
Goed, het tempo was super, maar eigenlijk veel te snel voor een duurloop (de stukken die ik heb hardgelopen gingen sneller dan 6:00 min/km). Toch vreemd dat ik nergens last van had. Nou ja, alleen maar beter eigenlijk, want deze week heb ik besloten dat ik ga proberen mee te doen aan de Gildehaus-dinkelloop op 29 maart. Dat is een hele grote gezamenlijke duurloop, ter voorbereiding van de (halve) marathon van Enschede. Geen wedstrijd, maar gewoon een massale training van 19 of 34 km. Ik ben overigens niet van plan om de halve marathon van Enschede te gaan lopen, maar aangezien ik nu al redelijk lange duurlopen kan, lijkt mij zo’n duurloop van 19 km met een heleboel mensen hardstikke leuk.

Misschien dat ik straks in Enschede de 10 km loop, en deze week heb ik me ook ingeschreven voor de Marikenloop op 18 mei. Een ladiesrun van 10 km. Lijkt me erg gezellig! Ik wil in elk geval nog niet weer al te snel een wedstrijd lopen. Enschede is misschien al wel te vroeg voor een goede 10km, want ik heb de laatste tijd maar weinig snelheidstraining gedaan. Hopelijk lukt het vanaf nu om dat goed te gaan oppakken. Van de tijd in Enschede moet ik denk ik nog maar niet al te veel verwachten. 18 mei is een betere datum om op te focussen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top