Duurloop 15,55 km

Zaterdag 1 maart 2008 – 16:58 uur
15,55 km in 1:37:17 (6:17 min/km, 155) + 2 korte sprintjes met flinke tegenwind

Westerstorm!! Vannacht gierde de wind en regen langs ons huisje en bliksemde het er lustig op los. Het herinnert me aan een poster die ik lang op mijn kamer heb gehad tijdens mijn studie: Een boom waar de bliksem inslaat, met daaronder de titel: “The power of nature”.
De hele ochtend en middag blijft de wind maar doorrazen, maar blijft het gelukkig wel redelijk droog. Aan het eind van de middag wordt het wat rustiger. Mooi! Schoentjes aan en wegwezen !! (nadat ik ook ben voorzien van mijn hardloopkleren, jasje, hesje, mp3-speler met nieuwe oordopjes, hartslagmeter, hartslagband en nieuwe batterij in mijn Footpod (de snelheidssensor)…; wat een gedoe).
Op naar de ‘westenwind-route’: Een kilometer naar het westen, dus tegen de wind in, dan een stuk naar het noorden,dus met de wind van opzij, dan lang met de wind mee, en dan zigzag terug: wind tegen, wind in de zij, wind tegen, wind in de zij. Perfecte route voor een stormachtige dag.
Van het tempo moet je natuurlijk niet al te veel verlangen, maar het lopen ging heerlijk. Na 50 minuten was ik toe aan een wandelpauze van 3,5 minuten, maar het laatste stuk (het ‘tegenwind’-deel) heb ik aan een stuk uitgelopen. Super!! Ik ben vast een van de weinige lopers die dit weekend op pad toch is gegaan. Nou, ik kan het iedereen aanraden, want de voldoening is echt wel een keer zo groot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top