Groepstraining 9,5 km

Woensdag 27 februari 2008 – 20:30 uur
9,5 km in 54:05 (5:42 min/km, 165)

Tweede training, terug bij de groep. Officieel is er geen training vanavond, want het is krokusvakantie, maar er zijn er altijd wel een paar die toch gewoon lekker samen gaan lopen. En ja hoor, vanavond ook weer. In de kou staat een groepje te wachten. Het zal gewoon een lekker duurloopje worden over een voor mij onbekend parcours in een recreatiegebied. Het lijkt mij daar vrij donker ‘s avonds, maar zoals ik al zei, ik ken de route niet, dus misschien is het toch verlicht; ze zullen het wel weten…
Maar ik kreeg natuurlijk gelijk. Het was echt veel te donker op sommige stukken. Het is dat de anderen de weg kennen, anders zou ik volledig verdwaald zijn. Doodeng vond ik het, en ik probeerde maar zoveel mogelijk midden achter de anderen te lopen, bang om in een kuiltje te stappen of op de rand van de straat. Brrr.. nix voor mij dit. Aan het eind van het donkere stuk zat nog een zware klim die in een flink tempo ging, en toen een redelijke afdaling. Gelukkig werd er gewaarschuwd om die rustig te lopen, in verband met het weinige licht. Toen we weer in de bewoonde (verlichte) wereld kwamen, moesten we nog even over een hekje klimmen met prikkeldraad erop. Fijn dat er dan een paar sterke kerels bij staan 🙂
Daarna ging het in de hoogste versnelling ‘naar huis’. In het begin werd nog een tijdje rekening gehouden met een loper die pas de overstap heeft gemaakt naar de ‘gevorderden groep’, maar de laatste anderhalve kilometer, op bekend en verlicht terrein, liep iedereen op zijn eigen tempo naar het startpunt terug. Aanvankelijk lukte het me nog aardig om de snelsten bij te houden, maar bij de laatste 800 meter, moest ik ze toch maar laten gaan.
Wachtend totdat iedereen weer bij het startpunt terug was, hoorde ik dat dit rondje al in tijden niet zo snel gelopen was tijdens de groepstraining. Moe maar voldaan gaat iedereen weer naar huis. Volgende week zal de eerste snelheidstraining wel op het programma staan. Hopen dat ik er klaar voor ben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top