Duurloop 15,25 km

Zaterdag 9 februari 2008 – 16:00 uur
15,25 km in 1:35:19 (6:16 min/km, 165)

De spierpijn in mijn kuiten heeft zowat de hele week nog aangehouden. Zelfs afgelopen dinsdag deed het nog zo’n pijn dat ik tijdens de spinning geen staande, maar alleen zittende klimmetjes kon doen (niet getreurd…ook daarmee kun je je een aantal keren helemaal kapot fietsen…).
Maar vandaag leek de marteling eindelijk voorbij en dat kwam goed uit, want dan kon ik eindelijk weer eens een lekker stuk lopen. Het weer was fantastisch en ik kreeg er helemaal zin in om eens volledig de andere kant op te lopen dan mijn normale rondje.
Net iets te warm aangekleed vertrok ik voor een rondje van een kleine 14 km, met het laatste boek van Harry Potter op mijn MP3-speler. Oh, wat heerlijk warm. Ik had zelfs in een korte broek kunnen lopen, als ik wat korter en sneller zou gaan. Maar aangezien ik toch nog weer een paar keer onderweg moest wandelen omdat ik mijn schenen en kuiten nog niet het volledige stuk ineens toevertrouwde, bleek het vest en de lange broek achteraf toch zeer welkom. In dat eerste stuk vergiste ik me ook nog eens in de route. Ik ging rechts in plaats van links en kwam bij een weg uit waar ik even daarvoor ook al langs was gelopen. Ik kon kiezen, linksaf langs de straat, of een stuk teruglopen en dan verder langs mooie binnendoorweggetjes. Ok, dan wordt het maar 15 ipv 14 km. Vanaf dat moment ging het ook nog steeds niet echt lekker. Pas in de laatste paar kilometers, na 2 keer even gewandeld te hebben, kreeg ik het tempo goed te pakken en ging het allemaal wat gemakkelijker.
Nu, een paar uur later, voel ik toch mijn kuiten weer behoorlijk. Misschien dat er toch wat meer aan de hand is dan alleen wat spierpijn. Maar het voelt wel als spierpijn… Woensdag maar weer eens kijken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top