Duurloop 12,8 km

Zondag 3 februari 2008 – 15:25 uur
12,8 km in 1:22:05 (6:27 min/km, 159) + 4 korte sprintjes

Auw auw auw… spierpijn van…. Carnaval vieren!! Het was een geweldig feest gisteravond en nee ik heb geen kater, maar ik kom gewoon m’n bed bijna niet uit van de spierpijn in m’n kuiten van het hossen en springen.
Hoewel m’n kuiten de hele dag voluit protesteren bij iedere beweging die ik maak, hebben m’n schenen halverwege de middag nog steeds geen krimp gegeven over het gespring van gisteravond. Dus besluit ik m’n hardloopspulletjes maar uit de kast te trekken om in elk geval m’n kuiten een beetje los te lopen. Ik beloof mezelf heeeeel rustig te starten.
Met een slakkegang van 7:00 min/km komt het dieseltje op gang en de spierpijn neemt inderdaad af. Het gaat zelfs zo lekker en ook het weer is heerlijk (ondanks een redelijke wind), dat ik besluit toch de grote ronde van vorige week nog eens te herhalen. Ik lijk het te gaan redden met 1 x wandelen tussendoor, maar aan het eind breekt toch de tegenwind en de spierpijn me een beetje op, want in de laatste paar kilometer kan ik m’n kuiten toch weer goed voelen. Verder lukt het de wind ook nog eens om door mijn windjack heen te dringen (zou toch niet moeten kunnen??), waardoor mijn bezwete ondershirt koud wordt. Nou ja, nog maar eventjes wandelen en dan nog maar even op de tanden bijten dus en dan onder de verdiende warme douche!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top