Duurloop 12,8 km

Zaterdag 26 januari 2008 – 16:04 uur
12,8 km in 1:20:10 (6:15 min/km, 161) + 2 korte sprintjes

Vandaag weer eens gelopen. En geen prutseindje! Ondanks het feit dat ik ongeveer om het half uur moest wandelen omdat mijn scheenbenen (ja, beide…) af en toe protesteerden. Er stond werkelijk een giga-wind, maar ik had er rekening mee gehouden. Ik wilde een lang stuk langs het kanaal lopen en met de west tot zuid-westerwind leek het me beter om dit rondje andersom te lopen dan normaal. Anders zou ik dat hele lange stuk pal tegen de wind in moeten, nu had ik ‘m lekker in de rug. Maar ja, ‘t is en blijft een rondje, dus ik moest er ook tegenin. Het stuk naar en van het kanaal weer naar huis is vrij bochtig, dus daar wisselt het een beetje met de wind. Gelukkig maar, want hoe hard ik ook ploeterde, ik kwam niet sneller vooruit dan 6:35. Als ik dát het hele stuk langs het kanaal er tegenin had gemoeten… Tijdens het lopen heb ik een beetje een nieuwe techniek geprobeerd. Volgens de fysiotherapeut was het in verband met mijn scheenbeen beter om iets rechter op te lopen, zelfs iets achterover, a la Marti ten Cate. Hierdoor komt de afzet meer vanuit de hamstrings, in plaats vanuit de kuiten. Nou, met de wind in de rug lukt dat achterover lopen wel, maar met windkracht 80 windtegen gaat zelfs Marti ten Cate voorover lopen volgens mij. Ik in elk geval wel.
Na het lopen heb ik, nog een kuitspier-oefening gedaan die de pezen moet versterken: met de tenen op de onderste trede van de trap, dan in 2 tellen omhoog, in 8 tellen omlaag en dan onderin 2 tellen vasthouden. Volgens de fysio kon dit prima na het hardlopen, maar moet er wel 3 dagen tussen zitten voordat ik het weer doe, duss… het kan prima na het hardlopen 🙂 want dat gaat momenteel ook niet vaker dan om de 3 dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top