8,46 km

Zondag 6 januari 2008 – 16:12 uur
8,46 km in 50:00 (5:55 min/km, 170)

Het tempo viel een beetje tegen, maar er was veel wind en ik stond nog helemaal stijf van de spierpijn van afgelopen donderdag. Toen heb ik mijn eerste bodypump-training weer gedaan sinds 12 November (!! Ik schrok er zelf van toen ik het opzocht !!). In de week van 19 november was ik ziek; die week daarna heb ik mijn ‘In 7 dagen wedstrijdfit’-programma gedaan, en daarna was ik niet fit maar geblesseerd. Met die blessure kun je met name de Squat- en de Lunge-oefening van Bodypump niet doen, dus koos ik ervoor om zelf veel krachttraining te doen in plaats van te ‘Pumpen’. En hóeveel krachttraining je dan ook doet, na de eerste keer Bodypump kun je gewoon een paar dagen niet fatsoenlijk (trap)lopen en ook op de wc gaan zitten gaat als een heeeel oud vrouwtje die zich overal aan vast moet houden.

Nou goed, dat hebben we weer gehad. De volgende keer zal de spierpijn wel weer meevallen. Maar ondanks het iets langzamere tempo van vandaag, doet dit niets af aan het feit dat ik toch redelijk probleemloos 8,5 km heb gelopen. Het is jammer dat de 1e woolderesloop volgende week al is. Ik vind het wat te riskant om dan alweer een 10 km-wedstrijd te lopen. 3 weken later staat de 2e woolderesloop op het programma. Het lijkt me beter om dan weer in te stappen. Hopelijk heb ik er dan ook weer een paar clubtrainingen op zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top